marți, 7 iunie 2011

Tort de capsuni



Ingrediente: Aluat: 250g faina, 2 linguri de zahar, sare, 120ml ulei, 1 plic zahar vanilat, 3 lingurite iaurt slab
Umplutura: 750g capsuni, 2 linguri de zahar, 3 foi gelatina alba, 1/2 lamaie, 1 lingurita zahar pudra

Preparare: Aluat: Se amesteca faina cu zaharul, un praf de sare si zaharul vanilat. Se adauga uleiul si iaurtul, apoi aluatul se framanta rapid. Se impacheteaza in folie de plastic si se lasa la rece timp de 30 min. Se preancalzeste cuptorul la 200°C. Se intinde aluatul su forma unei foi rotunde, subtiri, iar cu aceasta se captuseste o forma pentru tort. Se inteapa aluatul cu o furculita. Se rasfrange pentru a forma o margine. Se coace la cuptor 25 min la 200°C pana devine maroniu-auriu, apoi se lasa la racit.
Umplutura: Se spala capsunile si se indeparteaza coditele. Jumatate din cantitate se amesteca cu zaharul cu un mixer. Se lasa gelatina in apa rece 5 min, se preseaza apoi se da in clocot intr-un vas cu sucul de la o jumatate de lamaie. Se adauga lingura cu lingura piureul de capsuni peste gelatina, se ia de pe foc, se amesteca si se lasa la racit pana devine caldut. Se toarna peste aluat.
Se aseaza deasupra capsunile intregi. Se cerne deasupra zahar pudra.
 













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu