vineri, 18 februarie 2011

Placinta cu branza si stafide



Ingrediente: aluat pentru placinta sau foi de placinta din comert, 1 kg branza dulce de vaci, 5 oua, 100g stafide, 50 ml lapte, 75g zahar, 2 pachetele vanilat, sare.


Preparare: Puneti intr-un bol stafidele, cu o ora inainte de a va apuca de placinta, si turnati apa fierbinte peste ele. Se amesteca branza cu 4 oua si un praf de sare, dupa care se pune zaharul si zaharul vanilat si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. In final, se adauga si stafidele si mai amestecati putin, dupa care puteti umple placinta. Aluatul se imparte in doua, jumate se pune pe tava unsa cu putin ulei.uat. Se adauga crema de branza si se intinde uniform pe toata suprafata foii. Se intinde si a doua jumatate de foaie de aluat si se pune in tava peste crema de branza. Taiati marginile care depasesc suprafata tavii, dupa carese  unge foaia cu ou pe toata suprafata. Se introduce apoi tava in cuptorul preincalzit la 200ºC si lasati 40 de minute sa se coaca. Cand placinta este maro-aurie la suprafata o puteti scoate din cuptor. Lasati-o sa se racoreasca. Dupa ce s-a racorit, scoateti placinta din tava, taiati-o felii, in ce forma doriti. O puteti servi atat calda, cat si rece.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu