Ingrediente: Blat: 5 oua, 5 linguri
de zahar brun, 2 linguri de cacaoa, 3 linguri de faina, 1 esenta de rom, 1 praf
de sare, ½ lgta coaja de
portocala, 1 lingura nuca macinata, 1 lingura stafide, 2 linguri cognac
alexandrion
Crema: 160g unt, 1 lingurita zahar pudra, 1 ciocolata cu stafide
poiana, 1 esenta de rom, 3 linguri de frisca
Preparare: Blat: Separam
galbenusurile de albusuri. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare.
Galbenusurile se freaca cu zahar, sare si ½ lgt coaja de portocale. Se
hidrateaza stafidele in rom si cognac pentru 15 minute. Se amesteca
galbenusurile cu albusurile, stafidele cu tot cu cognac, esentele, nuca si la
sfarsit faina si cacaoa cernute. Se amesteca de cateva ori de jos in sus, se
pune aluatul in tava cuptorului tapetata si se da la cuptor pentru 30 minute.
Crema: Se freaca untul
spuma cu zaharul si esenta de rom. Se topeste ciocolata pe baie de aburi si se
adauga la unt. Se amesteca bine.
Blatul
inca cald se rastoarna peste un prosop umed, se unge hartia de copt cu pensula
inmuiata in apa rece pentru a se desprinde usor. Se scoate hartia dupa care se
ruleaza cat e inca cald. Se lasa pana se raceste dupa care se umple cu crema si
se ruleaza inapoi. Se pune in folie alimentara si se da la rece pentru cateva
ore. Se orneaza dupa preferinta
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu