Ingrediente: aluat pentru placinta sau foi de
placinta din comert, 1 kg branza dulce de vaci, 5 oua, 100g
stafide, 50 ml lapte, 75g zahar, 2 pachetele vanilat, sare.
Preparare: Puneti intr-un bol
stafidele, cu o ora inainte de a va apuca de placinta, si turnati apa fierbinte
peste ele. Se amesteca branza cu 4 oua si un praf de sare, dupa care se pune zaharul si zaharul vanilat si se amesteca pana se omogenizeaza
compozitia. In
final, se adauga si stafidele si mai amestecati putin, dupa care puteti umple
placinta. Aluatul se imparte in doua, jumate se pune pe tava unsa cu putin ulei.uat. Se adauga crema de branza si se intinde uniform
pe toata suprafata foii. Se intinde si a doua jumatate de foaie de aluat si se pune in
tava peste crema de branza. Taiati marginile care depasesc suprafata tavii, dupa carese unge foaia cu ou pe toata suprafata. Se introduce apoi tava in cuptorul
preincalzit la 200ºC si lasati 40 de minute sa se coaca. Cand placinta este
maro-aurie la suprafata o puteti scoate din cuptor. Lasati-o sa se racoreasca.
Dupa ce s-a racorit, scoateti placinta din tava, taiati-o felii, in ce forma
doriti. O puteti servi atat calda,
cat si rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu