marți, 8 martie 2011

Mucenici


 
Ingrediente: Aluat: 1,5kg faina, 1 plic drojdie uscata, 500ml lapte, 50g zahar, 1 plic zahar vanilinat, 3 oua, scortisoara, 1 praf de sare
Pentru uns mucenicii inainte de a-i introduce la cuptor: 1 ou
Pentru presarat deasupra: miere, 100g arahide, 50g ciocolata

 

Preparare: Aluat:  Se pun ingredientele intr-o cratita in urmatoarea ordine, laptele caldut, zaharul, ouale batute cu un praf de sare, pliculetul de drojdie uscata si scortisoara, la final se adauga faina. Se framanta aluatul cu mana cam 25–30 min. pana se obtine un aluat elastic, care sa nu se lipeasca de mana. Lasam aluatul in castronul in care l-am framantat, il acoperim cu un prosopel curat si il punem la dospit intr-un loc caldut. Il lasam la dospit timp de 1 ora. In cazul in care aluatul vi se pare lipicios mai puteti adauga 1-2 linguri de faina. Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru pe care o infainam in prealabil si incepem sa formam 10 bilute de marimi aproximativ egale. Suprafata pe care formam mucenicii, nu trebuie sa fie neaparat infainata. Luam fiecare bucatica de aluat in parte, il rulam intre suprafata de lucru si podul palmelor pana obtinem un rulou lung (50cm) si subtire. Indoim ruloul in doua, tinem cu un deget de capatul unde este indoitura, si incepem sa inpletim. Dupa ce am obtinut inpletitura, formam un cerc, unind capetele impletiturii. Dupa ce am obtinut cercul, il incolacim in forma de opt si punem mucenicii astfel obtinuti intr-o tava unsa cu ulei. Lasam mucenicii la crescut inca o ora, la loc caldut. 
Punem intr-un castronel un oul crud si-l amestecam pana la omogenizare.
Dupa ce au dospti, ungem mucenicii cu o pensula, cu ou si ii punem in cuptor pentru 45 minute, pana se rumenesc usor.
Se macina arahidele. Se topeste ciocolata la bain-marie cu putin ulei.
Se ung mucenicii calzi cu miere. Apoi presaram peste ei arahidele macinate si-i dam cu ciocolata.
 



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu