Ingrediente: Aluat: 1,5kg faina, 1 plic drojdie uscata, 500ml lapte, 50g
zahar, 1 plic zahar vanilinat, 3 oua, scortisoara, 1 praf de sare
Pentru uns mucenicii inainte de a-i introduce
la cuptor: 1 ou
Pentru presarat deasupra: miere, 100g arahide, 50g ciocolata
Preparare: Aluat: Se pun ingredientele intr-o cratita in urmatoarea
ordine, laptele caldut, zaharul, ouale batute cu un praf de sare, pliculetul de
drojdie uscata si scortisoara, la final se adauga faina. Se framanta aluatul cu
mana cam 25–30 min. pana se obtine un aluat elastic, care sa nu se lipeasca de
mana. Lasam aluatul in castronul in care l-am framantat, il acoperim cu un
prosopel curat si il punem la dospit intr-un loc caldut. Il lasam la dospit
timp de 1 ora. In cazul in care aluatul vi se pare lipicios mai puteti adauga
1-2 linguri de faina. Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru pe care o
infainam in prealabil si incepem sa formam 10 bilute de marimi aproximativ
egale. Suprafata pe care formam mucenicii, nu trebuie sa fie neaparat
infainata. Luam fiecare bucatica de aluat in parte, il rulam intre suprafata de
lucru si podul palmelor pana obtinem un rulou lung (50cm) si subtire. Indoim
ruloul in doua, tinem cu un deget de capatul unde este indoitura, si incepem sa
inpletim. Dupa ce am obtinut inpletitura, formam un cerc, unind capetele
impletiturii. Dupa ce am obtinut cercul, il incolacim in forma de opt si punem
mucenicii astfel obtinuti intr-o tava unsa cu ulei. Lasam mucenicii la crescut
inca o ora, la loc caldut.
Punem intr-un castronel un oul crud si-l amestecam pana la
omogenizare.
Dupa ce au dospti, ungem mucenicii cu o pensula, cu ou si ii
punem in cuptor pentru 45 minute, pana se rumenesc usor.
Se macina arahidele. Se topeste ciocolata la bain-marie cu
putin ulei.
Se ung mucenicii calzi cu miere. Apoi presaram peste ei
arahidele macinate si-i dam cu ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu