Ingrediente: 4 căni de lapte, 1 cană de orez, 1 plic de zahăr vanilat,
4 linguri de zahăr, 4 ouă, 40g de unt, 30g de stafide, 1 lingură rasă de scortisoara, sare
Preparare: Spălaţi
orezul în câteva ape reci. Scurgeţi-l bine. Puneţi orezul la fiert în laptele
rece împreună cu zahărul vanilat. Folosiţi focul mic şi amestecaţi constant ca
să nu se lipească. Când este aproape fiert, adăugaţi zahărul şi un praf de
sare. Fierbeţi în continuare până ce laptele a scăzut şi bobul de orez strâns
între degete se striveşte uşor. Adăugaţi untul şi luaţi vasul de pe foc. Ungeţi bine o tava cu puţin unt. Încingeţi
cuptorul la 160
°C. Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Bateţi albuşurile
până obţineţi o spumă densă. După ce orezul s-a mai răcorit adăugaţi, treptat,
gălbenuşurile amestecând energic pentru a le încorpora uniform. Încorporaţi
stafidele si scorţişoara. Adăugaţi, amestecând uşor, albuşurile. Turnaţi orezul în tava
şi introduceţi la cuptor pentru 50 minute. Scoateţi budinca de la cuptor,
lăsaţi-o să se răcorească 10 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu