sâmbătă, 12 februarie 2011

Tort Egiptean

 

Ingrediente: pentru 2 foi: 4 albuse de ou, 4 linguri de zahar, 1 lingura de faina, 80g de nuci.

crema 1: 8 galbenusuri, 6 linguri de zahar, 340 ml lapte, 2 linguri de amidon (faina), 170g unt, 1 esenta de vanilie fiola.
crema 2: 200 ml frisca, 150g zahar, 120g nuci.


Preparare: Se fac patru foi si doua creme. Budinca de vanilie si crema de frisca cu zahar ars si nuci.

Foile de prajitura: Preparam pe rand cate 2 foi. Batem albusurile spuma, impreuna cu zaharul pentru cele 2 foi, nucile le amestecam cu faina si le adaugam cu lingura in compozitie. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem cu lingura din compozitie la distanta una de cealalta 2 foi, incercand sa le facem la fel de mari ca atunci cand se suprapun sa fie la fel. Se coc in cuptorul incins timp de 20 minute. Acelasi procedeu il repetam si pentru celelalate 2 foi. Este indicat sa asteptati sa preparati ingredientele pentru celelalte 2 foi inainte de a le scoate din cuptor pe primele ca sa nu se lase compozitia.


 





Crema 1: Punem intr-o cratita galbenusurile, zaharul, amidonul si adaugam treptat laptele amesetcant cu telul. Punem pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca. Dam de pe foc cratita, adaugam untul si esenta de vanilie. Lasam budinca sa se raceasca de tot.





Crema 2: Topim zaharul si il punem pe staniol sa se intareasca, apoi il faramam bine cu un facalet. Frisca batuta o amestecam cu zaharul pisat si cu nucile pisate.




 
Asamblarea: Cele 4 blaturi coapte, care s-au racit intre timp le punem pe un platou. Impartim cremele in 3. Punem primul blat apoi punem budinca de vanilie, crema de frisca, apoi alt blat si tot asa alternam pana se termina. Ultimul blat il acoperin cu frisca, iar pe deasupra razuim ciocolata.  
           




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu