sâmbătă, 26 februarie 2011

Gratin de conopida cu dovlecei

                                      

Ingrediente: 1 conopida, 2 dovlecei, 1 rosie, 5 oua, 250g smantana, 160g cascaval, 4 linguri faina, ulei, sare, pipe, 1 frunza de dafin

Preparare: Se desface conopida buchetele mici si se fierbe aproximativ 5 min cu sare, piper si frunza de dafin. Dovleceii se taie rondele subtiri si se prajesc cu putin ulei si sare. Se unge tava cu putin ulei si se pune o lingura de faina la fund si pe margine. Se bat ouale, se pune smantana, se amesteca bine dupa care se pun cele 3 linguri de faina, se condimeteaza cu sare si piper, si se omogenizeaza bine, la final se adauga si o parte din cascavalul razuit. La fundul tavei se pune un strat de dovlecei, peste iei buchetele de conopida, si iar dovleceii ramasi, dupa care se toarna sosul. La final se pun felii de rosie decojite, si se razuieste cascavalul ramas. Se da tava la cuptor pentru 45 minute la 190ºC pana se rumeneste frumos.
 




 
 

 









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu