sâmbătă, 12 februarie 2011

Tacos cu pui


 

Ingrediente: Sos cu piupt de pui:1 piept de pui (aprox 300g), 2 foi de dafin, 1 lingurita piper boabe, 1 ceapa, 1/2 ardei rosu, 2 lingurite condiment mexican, 120 ml passata, 2 linguri ulei, sare
Guacamole: 4 avocado, 2 rosii medii, 1 ceapa rosie medie, sucul de la ½ lamiie, 1 ardei iute rosu, 2 linguri ulei de masline, sare si piper
Lipii: 500g faina, 1 plic de drojdie uscata, 200ml apa calduta, 1 lingurita sare, 1 lingurita zahar, 1 ou



Preparare: Sos cu piept de pui: Taiati pieptul de pui in doua ca sa fiarba mai repede, acoperiti-l cu apa, adaugati dafinul, 1/2 lingurita sare si piperul boabe si fierbeti cca 30 minute. Scoateti carnea din supa si retineti 1 cana supa. Desfaceti pieptul fasiute. Intr-o tigaie incingeti 2 linguri ulei, adaugati ceapa si ardeiul tocate marunt, putina sare si caliti pana se inmoaie, amestecand din cand in cand. Adaugati fasiutele de pui, passata, condimentul mexican si supa de pui. Sarati dupa gust si fierbeti cca 20 minute, pana scade bine de tot sosul.




 
Guacamole: Curatam o ceapa rosie si o taiem marunt. Spalam un ardei iute, il curatam de samburi si il tocam foarte marunt. Stoarcem sucul de la ½ lamaie. Spalam patrunjelul, ii indepartam coditele si il tocam foarte marunt. Taiem fiecare avocado. Dupa ce am desfacut avocado in 2, cu o lingura scobim pulpa de avocado pana la coaja si o punem intr-un recipient. Taiem pulpa de avocado in cubulete. Rosiile le spalam si le taiem in cubulete. Dupa ce avem toate ingredientele pregatite, luam un castron incapator, punem in el pulpa de avocado taiata cubulete, ceapa maruntita, rosiile taiate cubulete, ardeiul iute taiat foarte marunt, adaugam sucul de la ½ lamaie, 2 linguri de ulei de masline si condimentam cu piper si sare, dupa gust. Amestecam totul cu o lingura, adugam si patrunjelul tocat marunt, amestecam din nou.



Lipii: In apa calduta amestecam drojdia, zaharul, oul si sarea. Apoi punem si faina, si framantam un aluat elastic si usor de modelat. Se lasa la crescut timp de 30 de minute intr-un loc ferit de curent. Se rupe cate o bucatica din aluat si se intinde o foaie cat de subtire se poate. Lipiile se coc in tava de teflon fara ulei sau grasime. Se fac foarte repede asa ca fiti cu ochii pe ele.  






Asamblati tacos in momentul servirii: in fiecare foaie de tortilla prajita asezati cca 2 linguri din carnea de pui pregatita, apoi cca 2 linguri guacamole si la sfarsit 1, 2 lingurite smantana.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu